Administratie

  1. Jaarlijks wordt het lidgeld op het einde van het vorige seizoen ter betaling aangeboden. Kosten die voortvloeien uit een laattijdige betaling vallen ten laste van het lid. Het lidgeld wordt onder geen beding terugbetaald (bv. Blessures, verhuis, …)
  2. Het lidgeld dekt de kosten van het volleyballen (huur zaal, betaling trainers, aansluiting Volley Vlaanderen, verzekering, materiaal, ed). Er wordt enkel lidgeld gevraagd aan de spelende leden. Een niet-spelend lid, vrijwilliger, geniet van een vrijstelling.
  3. Zolang het lidgeld niet is betaald, kan de speler niet deelnemen aan de trainingen en wedstrijden.
  4. Doorgeven van wijzigingen in persoonlijke gegevens (adres, e-mailadres, …) aan de secretaris is noodzakelijk om in orde te zijn met de aansluiting en verzekering. Verschillende persoonlijke gegevens kan je aanpassen in je Twizzit-account.
  5. In de officiële competitie worden de procedures gevolgd die algemeen geldig zijn binnen Volley Vlaanderen (info reglement op www.volleyvlaams-brabant.be).

Kledij

  1. De club vraagt van iedere speler dat hij de wedstrijduitrusting, door de club ter beschikking gesteld, behandelt als “een goede huisvader”, deze uitrusting blijft eigendom van de club. De uitrusting mag enkel gedragen worden tijdens wedstrijden, maar niet tijdens trainingen of andere activiteiten buiten clubverband. De speler die de club verlaat, levert onmiddellijk de ter beschikking gestelde uitrusting in bij zijn ploegverantwoordelijke, vooraf netjes gewassen. 
  2. Voor de wedstrijden draagt iedereen een zwarte short (behalve Heren A: oranje short).
  3. Deelnemen aan de trainingen doe je steeds in aangepaste sportkledij.
  4. Sportschoenen zijn proper, stevig en geven voldoende steun zodat blessures kunnen voorkomen worden. Met binnensportschoenen loop je niet buiten, dus je brengt ze mee en verandert van schoeisel bij het binnenkomen of buitengaan.

 

Hygiëne en gezondheid

  1. Vanaf de U11 gebruiken we de kleedkamers om ons om te kleden. U7 en U9 kan zich omkleden in het cafetaria (met hulp van de ouders).
  2. Gedurende de trainingen en wedstrijden blijft iedereen in de sportzaal. Om te drinken brengt iedereen een gevulde drinkbus mee in de zaal.
  3. Tijdens wedstrijden en trainingen dragen we geen hoofddeksels, ringen, horloges of andere sieraden, dit om kwetsuren , beschadiging en verlies te vermijden. GSM/smartphone, MP3 speler, … zijn niet toegelaten tijdens de duur van de trainingen en wedstrijden.
  4. Er wordt voor gezorgd dat de kleedkamers en de sportzaal steeds netjes worden gehouden. Dat betekent dus dat de speler geen drankblikjes, flesjes, papiertjes, of andere voorwerpen laat rondslingeren. Tijdens de drankpauze verlaat men de sporthal niet. 
  5. Gevonden voorwerpen worden afgegeven aan de trainer/verantwoordelijke cafetaria
  6. Na elke training of wedstrijd ruimen we samen op vooraleer we naar de kleedkamer “vluchten”. 
  7. Het is aanbevolen te douchen na het sporten.

Trainingen en wedstrijden

  1. De speler is op alle trainingen en wedstrijden aanwezig. Indien de speler ten gevolge van overmacht (ziekte, studies, werk, bijzondere familiale omstandigheden, e.d.) toch niet aanwezig kan zijn, wordt de trainer daarvan zo snel mogelijk gewaarschuwd. Dit kan via twizzit, telefonisch, per SMS, … enz. Zonder meer wegblijven wordt niet geapprecieerd.
  2. Voor elke training of wedstrijd vult elke speler zijn aan- of afwezigheid in op Twizzit.
  3. Ten laatste 5 min. voor de aanvang van de training staat de speler in sportuitrusting op het veld.
    Taping, verzorging of preventieve opwarming dienen voor de start van de training te gebeuren.
  4. Ten laatste 45 minuten voor aanvang van een thuiswedstrijd is de speler aanwezig. De speler maakt zich klaar om ten laatste 30 minuten voor de wedstrijd aan de opwarming te beginnen.
  5. Elke blessure wordt voor de aanvang van iedere activiteit persoonlijk aan de trainer/coach gemeld. De training en thuiswedstrijd beginnen met het klaarzetten van de palen en het net en eindigen met het opruimen (alle ballen in de kokers, lege drankbussen en allerhande afval in de vuilbak, palen en net wegzetten als er geen ander team na jouw team traint. Elke speler helpt opruimen en verlaat de zaal pas als hij volledig klaar is, tenzij de trainer toestemming geeft om eerder te vertrekken.
  6. Word je tijdens een training weggestuurd, dan verlaat je de sporthal niet. Na de training volgt een gesprek met de trainer. Bij herhaling wordt het gedrag besproken met de ouders.
  7. Bij thuiswedstrijden is de speler minstens een half uur vooraf in de sportzaal, bij uitwedstrijden is dit afhankelijk van de richtlijnen van de trainer/coach/ploegafgevaardigde.
  8. De speler toont het nodige respect voor de trainers/coaches, medespelers, tegenspelers en de scheidsrechters.
  9. De speler respecteert de spelaanwijzingen van de trainer/coach. Het is uitsluitend hij - of bij afwezigheid van de trainer/coach, diegene die werd aangeduid - die de ploegopstelling bepaalt. Reservespelers/speelsters zitten op de reservebank of aan het scorebord en volgen de wedstrijd (geen koffieklets…) Bij Time-out verzamelen de spelers (ook de reservespelers/speelsters) zich rond de coach en laten de coach aan het woord.
  10. Veranderen van club gebeurt op het einde van het seizoen (april) en wordt eerst besproken met het bestuur.
  11. Stoppen met volleyballen? Vanaf het ogenblik dat je competitie speelt met Wevok, ben je aangesloten en wordt er ook een lidmaatschap voor jou betaald bij Volley Vlaanderen. In april wordt er een rondvraag gedaan of je voor het komende seizoen verder zal spelen. Dit gebeurt via een in/uitschrijvingsformulier. Waarom zo vroeg? Dit komt doordat onze competitieploegen moeten ingeschreven zijn op 1 mei (bij Volley Vlaanderen) en schrapping van de leden enkel kan gebeuren tijdens de schrappingsperiode. Vergeet je je uit te schrijven, dan word je automatisch heringeschreven bij de club en dient het lidgeld te worden betaald. Veranderen van club is niet meer mogelijk wanneer je reeds bent ingeschreven voor het volgende seizoen.